De first look: tips voor dit bijzondere moment op jullie bruiloft

Ik ben er gek op: de momenten op een bruiloft waar de emotie ervan af springt. De first look is zo’n moment waar ik telkens weer van geniet tijdens het fotograferen. Het moment dat de bruid en bruidegom elkaar op de bruiloft voor het eerst zien. Het is dan ook een moment waar ik als trouwfotograaf graag extra aandacht aan besteed en wat ik met al mijn bruidsparen doorneem. Hoe en waar plannen we de first look zodat ik het als jullie trouwfotograaf ook mooi kan vastleggen? Ik geef je graag een paar tips!

tips voor de first look bruiloft

Wat is de first look op een bruiloft?

Traditioneel gezien slapen bruid en bruidegom de nacht voorafgaand aan de trouwdag niet samen. Ook wanneer jullie dit wel doen, maken jullie je waarschijnlijk apart van elkaar klaar voor de grote dag. Het aankleden, het aanbrengen van de make-up en het opsteken van het haar je doet het als bruid vaak samen met je (schoon)moeder en vriendinnen. Ook de bruidegom bereidt zich vaak in een aparte ruimte voor op de grote dag met zijn beste maten en (schoon)vader.

Er komt dus een moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien in jullie trouwkleding. Een bijzonder moment vol spanning en ontlading!

tips voor de first look bruiloft

Welke locatie kiezen voor de first look?

Ik kan je aanraden om goed na te denken over de locatie van de first look. Misschien zie je het helemaal voor je hoe je in witte jurk de trap van je ouderlijk huis afdaalt, met je verloofde die onderaan op je wacht. Toch is dit vaak niet de mooiste locatie voor de first look, omdat het in een hal lastig fotograferen is. Qua licht, maar ook wat betreft de ambiance levert dit niet altijd het mooist mogelijke beeld op.

Qua traditie wordt de first look bij de voordeur gedaan. De bruidegom belt aan en de bruid doet open. Maar de first look kun je tegenwoordig doen op elke plek die je maar wilt. Je ziet steeds vaker dat bruidsparen de first look plannen op de locatie van de bruiloft (bijv. bij aanvang van de ceremonie), een plek die een bijzondere betekenis voor hen heeft of midden in de natuur.

Wanneer je kiest voor de first look bij de voordeur, dan raad ik aan om als bruid zijnde naar de bruidegom toe te stappen (een stapje naar buiten dus), i.p.v. de bruidegom naar de bruid toe. In het laatste geval stappen jullie namelijk samen die krappe, donkere hal binnen. Waardoor dit lastig te fotograferen is, de familie het moment suprême mist. Zonde!

tips voor de first look bruiloft

Foto’s van de first look

Voor de foto’s van de first look is het mooi wanneer we de emotie kunnen uitvergroten. Think big, dus! Misschien wil je de first look doen zoals in de film; dat jullie elkaar pas voor het eerst zien op het moment dat jij als bruid door het middenpad naar het altaar toeloopt. Bespreek met je trouwfotograaf hoe jullie dit het best kunnen doen en wanneer jullie dan de eventuele trouwreportage fotograferen. Of wellicht heb je altijd een paleisachtige sprookjestrap voor je gezien waar jij in je jurk van afdaalt; ook zo’n locatie is ongetwijfeld te vinden voor de foto’s van de first look!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jouw first look vast kan vastleggen?

Contact Bekijk Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen

Bekijk ook: