Kinderen betrekken bij de bruiloft

Betrek kinderen bij jullie bruiloft

Gaan jullie trouwen en hebben jullie zelf kinderen? Dan is het vaak leuk om de kinderen te betrekken bij de bruiloft. De liefde tussen papa en mama is immers iets bijzonders wat in jullie gezin een belangrijke rol speelt. Als fotograaf vind ik het altijd heel leuk wanneer er kinderen op een bruiloft aanwezig zijn. Ze zorgen voor een bepaalde dynamiek en energie die het vaak fantastisch doet op foto’s. Onvoorspelbare momenten vol emotie: een ideaal scenario voor journalistieke trouwfotografie. Ik deel graag wat tips over hoe je kinderen kunt betrekken bij de bruiloft op een manier die zorgt voor de mooiste trouwfoto’s.

Kinderen betrekken bij de bruiloft

Kinderen betrekken bij de bruiloft als bloemenmeisjes en ringdragers

Een voor de hand liggende keuze is om de kinderen een rol te laten spelen op jullie bruiloft is door bijvoorbeeld bloemen te strooien of de ringen te brengen. De spontaniteit van (jonge) kinderen maakt deze emotionele momenten vaak nog specialer en aandoenlijker. Je kunt ze zelfs een eigen ringdoosje laten knutselen voorafgaand aan jullie bruiloft voor een extra bijzonder detail.

Gezins-trouwgelofte

Hebben jullie jonge kinderen? Dan is het een heel leuk idee om de kinderen te betrekken bij de huwelijksceremonie. Steeds meer mensen schrijven hun eigen trouwgeloftes, dus waarom zouden jullie dit niet als gezin doen? Stel samen met je kinderen een mooie gelofte die jullie samen kunnen vertellen tijdens het huwelijk.

Betrek kinderen bij de bruiloft

Laat je kinderen op de bruiloft ook een trouwakte tekenen

Aanvullend op de gezinstrouwbelofte, kun je ook gezamenlijk de documenten tekenen om jullie kinderen bij de bruiloft te betrekken. Waar jullie de trouwakte ondertekenen, kunnen jullie de kinderen hetzelfde laten doen. Vaak vinden kinderen zo’n ‘belangrijke’ rol heel bijzonder. Laat ze ‘officieel’ instemmen met jullie huwelijk door een speciale kindertrouwakte te tekenen. Zijn de kinderen erg jong? Dan kun je dit ook doen met bijvoorbeeld een vingerafdruk!

Betrek kinderen bij jullie bruiloft

Laat je zoon jou weggeven

Heb je een zoon die al iets ouder is? Hoe mooi is het wanneer hij naast je loopt naar het altaar? Moeder en zoon hebben vaak een bijzondere band, die je op deze manier extra in de schijnwerpers zet. Dit is ook heel mooi wanneer je eigen vader helaas niet meer bij je huwelijk aanwezig kan zijn. Zo betrek je jouw kind op een heel bijzondere manier bij de bruiloft.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om jullie bruiloft echt van ‘jullie’ als gezin te maken door kinderen een bijzondere rol te laten vervullen. De liefde en het plezier zullen er vanaf spatten op de foto’s!

Kinderen betrekken bij de bruiloft

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen

Lees ook deze blogs: