Trouwfoto’s Hortus Botanicus

Trouwen te midden van het groen en exotische planten en bloemen zonder op het vliegtuig naar een verre plek als Jamaica te stappen? Het kan in een hortus botanicus; een binnentuin vol weelderige bloemen en bijzondere bomen die dient als geweldige locatie voor jullie trouwfoto’s of trouwceremonie. Een Hortus Botanicus vind je bijvoorbeeld in Leiden. 

Trouwceremonie in de oranjerie van de hortus botanicus

Typisch voor een hortus botanicus is een oranjerie; een glazen ruimte vol planten en bloemen geeft een 18e-eeuws effect. Een bijzondere en mooie plek voor jullie trouwceremonie in tropische stijl. Schijnt de zon naar binnen? Dan wordt het lekker warm en voelt het net alsof jullie echt op een tropisch eiland trouwen. Een oranjerie heeft over het algemeen prachtig licht doordat je omgeven wordt door glas. Dat maakt de oranjerie van een hortus botanicus uitermate geschikt voor trouwfotografie, zeker voor een binnenlocatie!

Trouwfoto's hortus botanicusTrouwfoto's hortus botanicusTrouwen tussen de palmbomen

Trouwen in een hortus botanicus geeft vaak een sprookjesachtig effect, doordat het licht zo natuurlijk binnenvalt en speelt met de planten en bloemen. Houden jullie van de natuur in het buitenland maar plannen jullie liever geen buitenlandse bruiloft? Dan is een bruiloft of het maken van trouwfoto’s in een hortus botanicus wellicht de perfecte oplossing voor jullie!

Hortus Botanicus trouwlocaties in Nederland

In Nederland vind je op verschillende plekken een hortus botanicus die ook officiële trouwlocaties zijn. Zo vind je dicht bij de binnenstad van Leiden een populaire botanische tuin, vind je er één in Utrecht en is ook de hortus botanicus van Amsterdam zeer geliefd door de prachtige oranjerie.

Trouwfoto's hortus botanicus

Hortus Botanicus bruiloftsthema

Ga je trouwen in een hortus botanicus of houd je gewoon erg van de sfeer en ben je van plan alleen de trouwfoto’s in een hortus botanicus te maken? Dan is het een idee om de hele bruiloft een botanisch tintje te geven. Denk bijvoorbeeld aan de bruiloftsuitnodigingen, de keuze voor de bruiloftsdecoratie en de bloemen in je trouwboeket.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jouw Hortus bruiloft vast kan vastleggen?

Contact Bekijk Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen

Bekijk ook: