Trouwen in 2019; wat moet je regelen?

Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd! Het komende jaar zal grotendeels in het teken staan van het plannen van jullie bruiloft en is daarmee een bijzonder jaar. Tegelijkertijd komt er ook veel op jullie af, want het plannen van een bruiloft is niet niks. Als trouwfotograaf ben ik al bij honderden bruiloften aanwezig geweest en deel ik daarom graag mijn tips met jullie. Want wat moet je nu allemaal regelen als je wilt trouwen in 2019?

Een trouwdatum in 2019 kiezen

Wanneer willen jullie graag trouwen? Is er een speciale datum in 2019 die bijzonder voor jullie is? Willen jullie graag in het voorjaar of zomer trouwen of misschien wel in de herfst of winter? Het kiezen van een trouwdatum is natuurlijk essentieel wanneer je verder wilt met het plannen van jullie bruiloft; de trouwlocatie en trouwfotograaf zijn namelijk vaak de eerste ‘trouwleveranciers’ die je wilt boeken.

Vaak zitten zij ook redelijk snel vol in ‘het trouwseizoen’ en dus kan ik aanraden om deze snel vast te leggen zodra je de trouwdatum in 2019 weet. Zo voorkom je teleurstellingen. Pas ook op met populaire trouwdata; de kans is groot dat een ander stel jullie favoriete trouwfotograaf, trouwlocatie of trouwambtenaar al heeft geboekt.

Het kiezen van de trouwlocatie

Zodra jullie de trouwdatum weten (en gecheckt hebben bij de gemeente), is de trouwlocatie vaak de volgende stap. Dat is natuurlijk afhankelijk van wat jullie belangrijk vinden. Zo ken ik ook bruidsparen die in eerste instantie met mij in gesprek gingen om te kijken of ik als trouwfotograaf beschikbaar was op de datum die zij voor ogen hadden en pas daarna een trouwlocatie uitkozen. Bovendien heeft de trouwfotograaf vaak ook nog specifieke tips voor jullie wat betreft trouwlocaties. En heb ik inmiddels zo’n 75 trouwlocaties gezien, dus met specifieke wensen, kan ik jullie wellicht de goede kant opsturen om een kijkje te gaan nemen!

Welke sfeer willen jullie op de bruiloft?

Een heel belangrijke vraag om jezelf te stellen wanneer je net begint met het plannen voor het trouwen in 2019 is welke sfeer jullie graag willen op de bruiloft. Dit kan te maken hebben met een thema, kleuren, het seizoen waarin jullie trouwen.. maar het is van belang om dit te weten voor eigenlijk alle keuzes die jullie daarna maken. Denk aan de stijl van de trouwfotograaf en de trouwlocatie, maar ook de uitnodigingen en overige trouwleveranciers. En sommige locaties lenen zich voor het ene seizoen beter dan het andere. Wil je een buitenbruiloft met een barbecue en de voetjes in het zand, dan is een kasteel wellicht niet de beste optie en trouwen in december ook niet. Maar wil je een knusse bruiloft met een open haard en glühwein, dan kan een landhuis de perfecte locatie zijn.

Wie krijgen speciale rollen op jullie bruiloft?

Veel bruidsparen willen de mensen die belangrijk voor hen zijn graag een speciale rol geven op hun bruiloft. Ik adviseer jullie om hier aan het begin over na te denken. Zo kan de ceremoniemeester jullie ondersteunen tijdens het verdere plannen van jullie bruiloft in 2019, maar kunnen jullie ook nog extra genieten van het verlovingsmoment door een speciaal moment te creëren voor het vragen van jullie getuigen, bruidsmeisjes/bruidskinderen en misschien wel een trouwambtenaar die een bekende van jullie is. Ook zijn er veel leuke dingen te bedenken om kinderen te betrekken bij jullie bruiloft.

Trouwen in 2019

Het kiezen van een trouwfotograaf

Naast mooie herinneringen willen jullie natuurlijk ook prachtige beelden om na de trouwdag op terug te kunnen kijken. Niet alleen zit er veel verschil in kwaliteit (en prijsklassen) tussen verschillende trouwfotografen; er zijn ook verschillende stijlen trouwfotografie en iedere fotograaf heeft zijn of haar unieke stijl. Bekijk daarom verschillende fotografen voor het kiezen van een trouwfotograaf en bespreek welke stijl jullie aanspreekt.

Journalistieke trouwfotografie

Natuurlijk zou ik het geweldig vinden indien jullie voor mij zouden kiezen als jullie trouwfotograaf en ik help jullie ook graag bij het opdoen van inspiratie voor het trouwen in 2019. Mijn persoonlijke fotografiestijl kenmerkt zich door het zogenaamde ‘journalistieke aspect’. Dit houdt in dat we zo min mogelijk poseren op de trouwdag zelf en dat ik júist die spontane momenten tussen jullie en jullie gasten fotografeer. Een reportage waarin momenten, connecties tussen mensen, emoties en de ’typisch-wij-momenten’. Zo wordt de trouwreportage uiteindelijk een mooie weergave van jullie huwelijksdag.

Het kiezen van de trouwjurk en trouwpakken

Misschien wel één van de leukste dingen van het trouwen is het uitzoeken van de trouwjurk en het trouwpak. Mijn tip is; bedenk van tevoren goed hoe je dit wilt aanpakken. Wil je met een groep vriendinnen (of bruidsmeisjes) en er één groot feest van maken, of doe je dit liever intiemer met bijvoorbeeld je moeder en één goede vriendin? En gaat de bruidegom op pad met bijvoorbeeld zijn moeder en beste vriend of is de bruid en/of ceremoniemeester hier ook bij aanwezig om ervoor te zorgen dat trouwjurk en -pak mooi op elkaar afgestemd zijn? Mijn belangrijkste tip voor dit moment? Vergeet geen foto’s te maken! 😉 Het is namelijk voor veel bruidsparen en hun familieleden een bijzonder moment om voor het eerst trouwkleding te passen.

Meer tips voor trouwen in 2019 en het plannen van de bruiloft?

Natuurlijk zijn er nog talloze andere keuzes die gemaakt (moeten) worden naar aanloop van de bruiloft. Bij een aantal van die dingen kan ik jullie ook zeker waardevolle tips geven. Tijdens het intake gesprek met een bruidspaar bespreek ik bijvoorbeeld altijd even het draaiboek en geef hierbij mijn tips (ook op het gebied van logistiek en fotolocaties!). Bovendien ken ik erg veel trouwleveranciers en de beste adresjes deel ik met liefde met jullie. Zo zorgen we samen voor het belangrijkste: een relaxte bruiloft waar jullie en jullie gasten ten volle van kunnen genieten!

Zijn jullie van plan om te trouwen in 2019 (of 2020, of …) en hebben jullie interesse in een oriënterend gesprek? Neem dan contact op via het formulier hieronder of mail of bel me!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jullie bruiloft kan vastleggen?

Contact Portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen