Tips voor het organiseren van een bruiloft in coronatijd

Het zijn onzekere tijden voor bruidsparen. Want kan je bruiloft in coronatijd nog doorgaan op de manier die je voor ogen had? En hoe kies je een datum voor je bruiloft wanneer er nog zoveel onduidelijk is over de versoepelingen van de coronamaatregelen? Ik geef je graag wat tips voor het organiseren van een bruiloft in coronatijd!

Corona of niet: jullie trouwen uit liefde

De komende tijd zullen we nog te maken hebben met de 1,5-meter samenleving. Dit heeft op jullie bruiloft natuurlijk een best grote impact. Van praktische zaken zoals hoeveel mensen je kunt uitnodigen en het verder uit elkaar plaatsen van de stoeltjes bij de trouwceremonie, tot emotioneel; je wilt uitgerekend op je bruiloft graag mensen kunnen omhelzen en met elkaar kunnen dansen, bijvoorbeeld.

Merk je dat je het plezier in het organiseren van je bruiloft hierdoor verliest? Denk dan in ieder geval weer even aan waar jullie bruiloft in essentie om draait: jullie liefde voor elkaar. Met dat uitgangspunt weet ik zeker dat het je óók met deze coronabeperkingen gaat lukken om een prachtige bruiloft te organiseren waar je met een warm gevoel op terug kijkt.

Wat is er wel mogelijk bij een bruiloft in coronatijd?

Laten we het positief bekijken; wat kan er allemaal wél tijdens jullie bruiloft in coronatijd? Een groot voordeel is dat iedereen snákt naar een leuke dag, qua sfeer van de gasten zit het dus ongetwijfeld wel goed. Met de restricties op het aantal gasten is dit bovendien een uitgelezen kans om absoluut geen gasten uit te nodigen waar je eigenlijk al geen zin in had en om een intieme bruiloft te organiseren.

Kies voor alleen daggasten op jullie bruiloft

Waar veel bruidsparen die een bruiloft in coronatijd organiseren voor kiezen is om alleen daggasten uit te nodigen. Door een kleiner groepje mensen uit te nodigen is het makkelijker om te voldoen aan de richtlijnen en kun je met hen de héle dag met elkaar beleven en genieten.

Organiseer een elopement in plaats van een grote bruiloft

Droomden jullie eigenlijk al van een elopement; jullie tweetjes met alleen getuigen die ergens op een prachtige plek met elkaar trouwen? Ook daarvoor is het nu een perfect moment. Neem alleen jullie áller dierbaarste mensen mee, een trouwfotograaf die alles vastlegt en besteed je geld aan bijvoorbeeld de jurk van je dromen. Heel romantisch.

Een uitgebreid trouwdiner met muziek in plaats van een feest

Daarnaast kun je ervoor kiezen om in plaats van een groot feest waarbij mensen dansen en je dus moeilijk de 1,5 meter afstand kunt bewaren, jullie trouwdiner veel uitgebreider te laten plaatsvinden. Huur, in plaats van een DJ voor de dansvloer, live muzikanten of een band in om het trouwdiner te begeleiden en extra jeu te geven.

Ronde tafels om afstand te bewaren tijdens het trouwdiner

Ook zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan ronde tafels, zodat het makkelijker is om tegelijkertijd afstand te bewaren maar het trouwdiner nog wel een intiem en gezellig karakter te geven. Ronde tafels maken het makkelijker om met alle gasten aan tafel te converseren en het valt minder op dat er plekken worden leeg gehouden om de gepaste afstand tussen de bruiloftsgasten te bewaren.

Bruiloft organiseren coronatijd

Trouwfotograaf en videograaf om jullie bruiloft voor de gasten die niet aanwezig kunnen zijn

Het kan natuurlijk zo zijn dat jullie alsnog niet alle gasten kunnen uitnodigen die jullie hadden gewild. Of misschien zijn er bruiloftsgasten die aangeven zich er toch niet zo prettig bij te voelen om te komen, misschien omdat ze behoren tot een risicogroep. Om deze mensen toch bij jullie bruiloft te betrekken is het fijn om veel mooi beeldmateriaal te hebben van jullie bruiloft.

Doordat er minder gasten op je bruiloft aanwezig kunnen zijn houd je misschien budget over om extra uren fotografie te boeken bij je trouwfotograaf. En misschien kun je ter aanvulling ook een videograaf inhuren. Misschien kun je met een klein groepje na de bruiloft alsnog jullie trouwerij vieren met taart en het bekijken van de trouwfoto’s en -video? Zo genieten jullie nog extra lang na van de bijzondere dag!

Met een beetje creativiteit zijn er genoeg oplossingen en tips te bedenken voor het organiseren van een bruiloft in coronatijd. Door sommige tips wordt je bruiloft misschien juist wel nóg specialer en intiemer. Als trouwfotograaf denk ik graag met je mee over de invulling van jullie bruiloft in coronatijd. Je mag hiervoor altijd contact met mij opnemen!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM CONTACT OP!

Zullen we kennismaken?

Op zoek naar een fotograaf die jouw bruiloft vast kan vastleggen?

Contact Bekijk portfolio
Ingeborg van Bruggen Ingeborg van Bruggen